onsdag 25 januari 2012

Nyheter

Varför kan man inte göra lite roligare nyheter?? Jag menar förstås inte att man helt ska blunda för allt dåligt som händer, men man borde väl kunna ha lite roligare grejer! Varför inte hylla människor, det behöver inte bara vara kändisar det kan vara vem som helst som gjort något speciellt. jag tycker att alla vardags hjältar borde uppmärksammas mer i median, varför kan man inte ha veckans hjälte liksom?


En kompis till mig frågade varför jag aldrig kollar på nyheter, och jag tänkte efter lite men insåg att svaret var rätt lätt. Jag tycker att man blir deprimerad utav att se all ondska hos människor, det är mord hit och dit och krig inbrott och så vidare och om det inte är det så är det något tråkigt inom politiken!


Jag tror stenhårt på att det inte leder till minskad kriminalitet i samhället genom att visa endast negativa sidor av världen i nyheterna, se på ex. USA och Kanada, USA har mycket mycket mer kriminalitet än Kanada, men Kanada visar inte så mycket "dåliga" nyheter i media. Nyheterna i USA skrämmer folket och det är en av orsakerna till att så många har vapen hemma - de är rädda. Och hade inte så¨många ägt ett vapen hade kriminaliteten inte varit så hög! Även om man inte kan jämföra Sverige med USA tror jag att man kan se likheter! Människor fungerar ju likadant vart man än kommer ifrån, och reagerar de så i USA så varför inte här i Sverige? 

Jag tycker att i ex. tidningarna ska man ha fina - och färgglada kanske? - nyhetssidor, istället för de tråkiga! Och om man varvar bra och då¨liga nyheter med lite fin bakgrund så tror jag  fler läser, men man kan må bra av att läsa de och inte bara tyngas ner av allt hemskt som händer runt omkring oss. Jag tror att kriminaliteten skulle minska och att människor skulle tycka det var roligt, intressant och må bra utav att läsa nyheterna. Speciellt om man uppmärksammar lite andra ting än bara de "stora" sakerna. 

1 kommentar:

  1. Tack fannie nu börjar jag tänka på bowling for columbine mattias tog ju upp den diskussionen;)
    Fint inlägg, håller helt klart me

    SvaraRadera