måndag 17 september 2012

Medicin för kroppen och sinnet

Egentid är nog bra, kanske det allra bästa för stress, krav, självkänsla
Man längtar till skolans dag är över och schemat visar en tom ruta, men nog är det mycket om inte mer att göra på de tomma schemarutorna. Det, det, det där och bara det med skulle jag göra på 30 minuter, just det! Mat också!
Efter att tagit tre djupa andetag, blundat och känt frisk luften strömma in i mina lungor och låta lite av spänningarna följa med syrefattig luft ut - fixar jag ihop en snabb picknick på en parkbänk i eftermiddagssolen.
Går upp för trapporna och känner lugnet som väller över mig lite mer för var trappsteg upp mot Beauty House.Ligga inbäddad i ett rofyllt rum med avslappningsmusik, slutna ögon, pysslas om både på kroppen och på djupet. Låta tankar fladdra förbi, glömma allt det där som jag skulle behövt göra. Det är nog det som är det allra bästa mot stressen, kraven, självkänslan.

Efter två timmar där är det omöjligt att skynda sig till bussen och åka hem! Vill inte skynda, vill njuta av kvällen.
Hinner ett varv runt sjön, titta på folk som lever sina egna liv, i en egen värld, som passerar mig i min värld, i mitt liv. Det är spännande på något vis. För de som endast är statister i min värld, är ju huvudpersoner i sin.


Egentid är bra, när man är stressad och känner kraven som samarbetar för att få dig omkull. Lämna världen ett tag, du är ändå bara en statist för andra så du kan vila ögonen, huvudet, tankarna och vara bara din ett tag. Då blir det lättare att börja om från början, minnas prioriteringsreglerna för livet, göra om, göra rätt. Låta stressen och pressen bli till den där lagom nivån när prestations förmågan blir som bäst.

Därför är Den egna tiden så speciell - den får oss må bra!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar