fredag 21 september 2012

In a gentle way!

Vi talar om hur världen hamnat snett, utan problem räknar vi upp allt som är fel. De stora frågorna har så självklara svar. Varför gör ingen något åt det undrar vi, ändra om lagar och regler och jorden blir en planet man vill leva på.

Jag har tagit upp ämnet förut, men det är ett viktigt och intressant ämne tänker jag. Ingen kan göra allt men alla kan göra något! Det har nog alla hört en massa gånger, lite tjatigt är det nästan. Det många missförstår är att utrycker inte menar att alla ska kontakta regeringen, eu, gå en hel dag på stan å plocka skräp och så vidare.

Det många inte förstår är att det inte ligger något gömt budskap mellan raderna.

Smycka världen med ett leende och världen kommer bli bättre! Läs gärna inlägget ännu en hög om du redan gjort det.

Jag hittade en app i början av veckan som faktiskt handlar precis om det här. Fredsuppdraget heter den, varje dag får man ett nytt uppdrag till exempel

  • Skriv till någon du inte hört av på tre månader och fråga hur personen mår. 
  • Plocka upp ett skräp och släng i soporna
  • Håll upp dörren för tre personer idag
  • Krama fem personer idag
  • Skriv tre lappar med något fint och sätt någonstans eller 'glöm' i en bok du ska lämna tillbaka
  • Säg hej till någon du inte känner
Dessa saker får människor att bli glada många av uppdragen får andra att känna sig uppskattade trots att det är simpla saker. Där är poängen gör något litet och andra blir glada och de kommer i sin tur göra andra glada osv. 

In a gentle way you can shake the world!

Jag ritade en teckning och la på en bil som stod parkerad på väg hem. De kommer bli jätteglada speciellt om de tror att det är böter! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar