lördag 26 september 2015

Dag 25


 
Tiden går fort här, men långsamt ändå. Det har varit så mycket intryck, nya namn, ansikten, ord, vägar, miljöer, sängar, djur, färger, frukter, gator, hus, ljus och normer. Man lär sig fort ändå, känner mig hemma här, för det mesta. Glömmer bort att mitt utseende avspeglar något annat, men blir ofta påmind på gatorna. Folk pratar engelska fast jag frågar på spanska, ropar gringa fast jag är sueca, frågar vad jag gör här, hur länge jag stannar, vart jag kommer ifrån, hur jag lärt mig spanska, tycker vi ser bra ut, för vi har ljusa färger. Det är konstigt det där.

Den första tiden har vi tid för att upptäcka allt, få tid att lära känna staden, kulturen, naturen och människorna. Vi har gjort så mycket på så kort tid så det känns som vi varit här väldigt länge. Men det är bara dag 25 och jag blir glad när jag tänker på att det är såå lång tid kvar ännu!

Efter en veckas kurs, med lite stadigare spanska flyttade vi till bergen och skogen, i ett litet trähus bland träden. Vi firade självständighetsdagen och tittade på paraden. Varit på klubbar och försökt hänga med i latinodansens rytmer. Lärt oss om indianerna i landet och besökt dem. Vandrat i många timmar, uppför och nerför berg och i skogen. Vandrat i floden och letat vattenfall. Varit med de som känns som familj. Sjungit psalmer på de olika språken och lärt oss varandras sånger. Varit på mässor som inte liknar någon annan jag tidigare varit på. En av de bästa var uppe i bergen, med indianerna, i mitten av molnen med åska runt berget. Varit på båda Casa Abierta och träffat alla barnen. Lekt och delat upplevelser och minnen. Blivit blöta om och om igen i regnet, torkat kläder utan resultat, luktat surt och gjort om. Det går bättre nu! Gått vilse gång på gång, försökt lista ut logiken i staden. Men som någon sa: det är bara bra att gå vilse!  Tränar du språket. Och det är så sant! Och sist men absolut inte minst – åkt buss i massor!
Hoppas får mer tid till blogga det framöver!
Ps. Hade laddat upp med 30 bilder och allt försvann precis innan det var klart, bjuder på de en annan dag!

 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar