Tänkte ge er receptet på de underbart goda cheesecaken som jag skrev om i förra inlägget!
Väldigt enkel att göra, perfekt att ha i frysen när man får besök.
Botten
12 st. Digistivekex eller Mariekex
75 gram smält smör
Fyllning
250 gram färskost, naturel smak (ex. philadelfiaost)
1 dl mörkt muscovadosocker
(Jag tog hälften vanligt socker och hälften brun farinsocker)
1 tsk vaniljpulver
1 tsk rivet skal från citron (ev. lime)
2 dl vispgrädde
Lemoncurd
(går att använda färdigköpt lemoncurd!)
2 st små citroner (ev. 3 st lime)
2 st ägg
4 dl florsocker
75 gram smör
Gör så här
1. Smöra formen lätt, eller kläm fast ett smörpapper i en löstagbar form.
Mixa kexen tillsammans med det smälta smöret. Tryck ut smeten i en
vanlig paj form eller en form med löstagbar kant. Ställ svalt!
2. Gör lemoncurden:
Tvätta citronerna/limen och riv det yttersta skalet fint. (spara en tesked
av skalet till fyllningen.) Pressa ut 1 dl saft ur citronerna/limen. Vispa samman
alla ingredienserna till krämen utom smöret och sjud sakta under omrörning
tills den tjocknat. Smällt smöret i blandningen och ta av från värmen. Kyl
krämen något och låt stå svalt. (Gärna i vattenbad.)
3. Vispa samman grädden och sockret. Det ska vara lättvispat men inte
rinnigt. Vispa i osten och kör slätt.
4. Lägg lite av lemoncurden i formen och bred ut över kex-bottnen.
Låt stå svalt en stund.
5. Slå ost-fyllningen i formen och kyl i frys tills kakan stelnat helt.
6. Bred ut lemoncurden över den färdiga kakan och frys till den stelnat.
Ta fram kakan 10-15 minuter innan den ska serveras och låt den tina lite i kylskåp.
Dekorera eventuellt med frukt och bär.
(Lånat från cheesecake.nu)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar